dimecres, 11 de juny del 2014

Rebuig al Mercadona del cine Niza


Veïns i comerciants del barri de la Sagrada Família estan disposats a manifestar-se, si cal, per evitar la construcció d'un Mercadona al solar que ocupa actualment el cinema Niza, tancat fa uns deu anys. El projecte de recuperació de l'interior de l'illa previst per l'Ajuntament de Barcelona entre els carrers Sicília, Sardenya, Provença i Rosselló inclou la construcció d'un gran supermercat subterrani, una proposta que l'Associació de Veïns de la Sagrada Família i els comerciants del Mercat municipal i de l'Eix Comercial rebutgen al considerar-la un "atemptat contra el comerç de barri".

El conflicte entre les entitats veïnals i comerciants de la Sagrada Família i el districte de l'Eixample per aquest tema ja fa temps que dura, tal com es va evidenciar al consell de barri del passat dimecres 11 de juny. El representant de l'Associació de Veïns va reiterar el mal que l'obertura d'un supermercat d'aquestes característiques farà en el teixit comercial del barri, molt afectat per la crisi i pel monocultiu que provoca la pressió turística, i va reclamar al regidor, Gerard Ardanuy, que al solar s'hi construeixi un ateneu de barri. "Obrir un Mercadona aquí suposa un atemptat contra el comerç. El mercat municipal està desfasat i una vintena de parades han tancat", va lamentar.

El procès d'al·legacions a l'obertura d'un Mercadona en el soterrani d'un dels edificis més emblemàtics de la Sagrada Família que es cau a trossos continua obert i a la documentació presentada per l'Associació de Veïns, el PSC i els supermercats Caprabo, s'hi han afegit ara l'Associació de venedors del Mercat de la Sagrada Família i de l'Eix Comercial. La majoria de les objeccions presentades tenen a veure amb defectes de forma del projecte presentat per Mercadona en un intent desesperat per frenar el vistiplau del consistori a la proposta.

Tanmateix, sembla ser que l'obertura del Mercadona tirarà endavant peti qui peti. Ardanuy va rebutjar dimecres la proposta de fer-hi un ateneu de barri i va recordar que el solar on anirà el supermercat és de propietat privada i, per tant, el seu propietari pot fer el que vulgui. "És cert que falten molts equipaments al barri, però el districte no es pot gastar ara 12 milions d'euros en un solar per construir-hi un ateneu. No intervindrem en l'operació perquè és privada", va respondre.

A diferència del que pensen els veïns i comerciants de la Sagrada Família, des del districte de l'Eixample es veu molt positiva l'obertura d'un gran supermercat a la zona d'influència del temple. Consideren que dinamitzarà encara més una zona ja de per sí molt explotada per la continua presència de turistes. A més, es dóna el cas que Mercadona finançarà part de la urbanització de l'interior d'illa, cosa que estalviarà uns calers al consistori barceloní, el deute del qual no para de créixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada